11. januar 2019.11. jan 2019.
Vanredna situacija u pet opština

Vanredna situacija u pet opština

Pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Predrag Marić izjavio je danas da je zbog velikih snežnih padavina vanredna situacija trenutno proglašena u pet opština i da je u ugroženim područjima evakuisano deset osoba.
"Zbog neprohodnosti puteva uglavnom u planinskim područjima i teškoća u snabdevanju električnom energijom na teritoriji pet opština proglašena je vanredna situacija. U ovom momentu to su opštine Nova Varoš, Ivanjica, Arilje, Lučani i Raška", naveo je Marić u pisanoj izjavi.
On je poručio da su sve raspoložive službe na terenu, kao i da će pripadnici Sektora za vanredne situacije biti na terenu dok se situacija u ugroženim područjima ne stabilizuje.
"Do sada smo imali jedanaest intervencija, a deset ljudi je evakusiano. Takodje, pet teških bolesnika, kao i jedna beba koja je imala visoku temperaturu na teritoriji Bora u toku noći su prebačeni do bolnice. U narednih 48 sati očekuje se smanjenje padavina, ali dok se situacija u svim ugroženim područjima ne stabilizuje, pripadnici Sektora za vanredne situacije biće na terenu", kazao je Marić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa