12. januar 2019.12. jan 2019.
Godišnji pomen Oliveru Ivanoviću

Godišnji pomen Oliveru Ivanoviću

Na Novom groblju u Beogradu danas je održan godišnji pomen ubijenom lideru građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (GI SDP) Oliveru Ivanoviću.
Godišnjica ubistva biće obeležena i u sredu 16. januara u 10 časova u Kosovskoj Mitrovici polaganjem cveća i paljenjem sveća na mestu ubistva Ivanovića.
Ksenija Božović iz inicijative SDP rekla je za izdanje "Politike" od subote, 12. januara da su poslali pisma na adrese međunarodnih predstavnika, kao i ambasadama i predstavnicima inostranih kancelarija u Prištini, u kojima su naglasili da GI SDP traži da predstavnici međunarodnih zajednica 16. januara sa mesta ubistva pošalju jasnu poruku, posebno kosovskim institucijama da moraju mnogo ozbiljnije da rade na rasvetljavanju ubistva.
"Na međunarodnoj zajednici je da izvrši pritisak na Prištinu, kako bi se krenulo sa mrtve tačke. Već godinu dana mi nemamo nijedan detalj u istrazi koja bi dala bilo kakav rezultat. Pitanje je koliko je Prištini stalo da se ubica i nalogodavci izvedu pred lice pravde", rekla je Božović.
Lider GI SDP Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine iz vatrenog oružja ispred kancelarija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.
Ivanović je sahranjen na Novom groblju u Beogradu.
Počinioci i nalogodavci ubistva Olivera Ivanovića još nisu pronađeni.
Beta

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa