13. januar 2019.13. jan 2019.
Čadež u Beču na potpisivanju dokumenta povodom uvođenja dualnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu

Čadež u Beču na potpisivanju dokumenta povodom uvođenja dualnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu

Predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež sutra će u Beču u ime Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke potpisati Memorandum o razumevanju povodom projekta čiji je cilj uvođenje dualnog obrazovanja na Zapadnom Balkanu i digitalizacija privreda regiona.
PKS je najavila da će Čadež dokument potpisati sa austrijskom ministarkom inostranih poslova Karin Knajsel i predsednikom Privredne komore Austrije Haraldom Marerom.
Čadež je rekao da Austrija, kroz ulaganje u razvoj kadrova prema potrebama privrede i digitalnu tranformaciju kompanija u regionu, na najbolji način pomaže zapadnobalkanskim ekonomijama da postanu konkurentniji i efikasnije, da održivo rastu i razvijaju se, da više izvoze, privuku više investitora, da se bolje povežu međusobno i uhvate korak sa razvijenim svetom.
U saopštenju je navedeno da će višegodišnji projekat, koji će se realizovati uz finansijsku podršku Austrijske razvojne agencije i ekspertsku pomoć Privredne komore Austrije, početi do sredine godine i trajaće do 2024. godine.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa