14. januar 2019.14. jan 2019.
Saradnja sa firmom Equido u cilju poboljšanja životne sredine

Saradnja sa firmom Equido u cilju poboljšanja životne sredine

Danas je u Gradskoj kući održan sastanak na kojem se govorilo o sanaciji zatvorene deponije na Dudarim sistemu reciklaže komunalnog i zelenog otpada kao i o daljoj upotrebi mulja iz postrojenja za prečišćavanje otadnih voda primenom inovativnih tehnologija i opreme.

Generalnog direktora kompanije Equido i direktora zastupništva u Srbiji ugostili su predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić i Zeleni gradski odbornih Zelenih u Šapcu dr Dejan Pavlović. Sastanku su prisustvovali i direktorka JKP "Stari grad" Šabac, JKP "Vodovod" sa saradnicima, načelnica Odeljenja za inspekcijske i komunalno - stambene poslove i predstavnici ekološkog udruženja Evropski centar za ekologiju.

Dr Dejan Pavlović istakao je ovom prilikom da građanima i članovima lokalne samourave na ovaj način prezentuju nove ekološke ideje i mogućnost za primenu ekoloških tehnologija.

- To je jako bitno u sistemu upravljanja otpadom. Šabac je grad od velikog ekološkog potencijala, jer ima odnošenje smeća sa cele svoje teritorije, regionalnu deponiju i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda. To su stvari koje ovaj grad i kvalitet života u njemu unapređuju. Želimo još neke stvari da popravimo kao što je nr. stara zatvorena deponija čija je sanacija neophodna. To možemo uraditi upravo uz pomoć ekipa firme koja posluje u nekoliko zemalja Evrope i sveta koje poseduju sjajne tehnologije i mogućnost za saradnju. Želimo da taj proces unapredimo - istakao je avlović i dodao da su re nekoliko godina razgovarali na ovu temu ali nisu naišli na razumevanje.

-Govorilo se da je to daleka budućnost, a vidimo da u ekologiji budućnost brzim koracima stiže. Ovo je sjajna prilika da se Šabac poveže sa kompanijom koja sarađuje sa Republičkom Vladom i Ministarstvom za zaštitu životne sredine koja je njihov konsultant. Očekujemo od saradnje sa njima da još više iskoristimo ekološki potencijal grada Šapca i rešimo probleme koji nas ugrožavaju – istakao je dr Dejan Pavlović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa