14. januar 2019.14. jan 2019.
Obradović pisao Putinu: Vlast želi da zloupotrebi Vašu posetu

Obradović pisao Putinu: Vlast želi da zloupotrebi Vašu posetu

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović uputio je pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem poručuje da vlast u Beogradu njegovu posetu 17. januara želi da zloupotrebi u dnevno-političke svrhe i da je predstavi kao "podršku vladajućem režimu, a ne Srbiji".
Obradović u pismu poželeo Putinu dobrodošlicu, jer je "prijatelj srpskog naroda i države", a Srbi i Rusi su slovenska braća "po zajedničkom poreklu, jeziku, veri, kulturi i istoriji, tradicionalnim vrednostima i sudbini".
"Upravo vođen tim bratskim i prijateljskim osećanjima prema Ruskoj Federaciji, dužan sam da Vas obavestim o tome da aktuelna vlast u Srbiji želi da zloupotrebi Vaš dolazak u dnevno-političke svrhe i da ga predstavi kao podršku vladajućem režimu, a ne Srbiji", naveo je Obradović.
On u pismu objašnjava da vladajuća stranaka organizuje miting podrške, ali da se to priprema kao kontramiting protestima opozicije koji traju već dva meseca u Beogradu.
"Time želi grubo da zloupotrebi Vaš dolazak i pozitivna osećanja većine građana Srbije prema Vama i Rusiji. I mnogi građani Srbije koji ne podržavaju aktuelnu vlast izašli bi da Vas pozdrave kada to ne bi bila manipulacija vladajućeg režima u dnevno-političke svrhe", ocenio je Obradović.
Obradović je pozvao Putina da bude njegov gost u parlamentu, kako bi čuo šta na temu Kosova misli opozicija, Srpska pravoslavna crkva, intelektualna elita i većina građana Srbije.
"Ja verujem da Vi ne možete pružiti podršku jednoj vlasti koja je spremna da se odrekne dela svoje državne teritorije, jer dobro znate šta za Srbiju, Evropu i Rusiju znači Kosovo i Metohija kao jedna od najznačajnijih hrišćanskih svetih zemalja. Ono što je Krim za Rusiju – mesto krštenja ruskog naroda – to je KiM za Srbiju", napisao je Obradović.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa