17. januar 2019.17. jan 2019.
Trifunović: Protesti poslednja šansa za promene

Trifunović: Protesti poslednja šansa za promene

Glumac i jedan od organizatora protesta protiv aktuelne vlasti Branislav Trifunović izjavio je da su ti protesti poslednja šansa da se promeni "sistem ludila", da ljudi koji šetaju poslednji put preuzimaju rizik da njihove zvižduke odnese vetar, kao i da bi demonstranti izviždali predstavnika bilo koje opozicione stranke zbog eventualnog govora na protestu.
On je, u intervjuu za nedeljnik "Nin", rekao da bi rasplet mogao biti da "čovek koji simbolizuje taj ceo sistem prevare ode, zato što ne zaslužuje da bude tu", ali i da je svestan da je vlast spremna da svoje fotelje i pare brani i posle kraja.
On je kazao da ne može da zamisli da na protestu govori i jedan predstavnik opozicione stranke, navodeći da misli da bi bio izviždan ko god da je.
"Najveći broj šetača nema veze sa strankama, ne žele da krenu za njima traže od njih da se definišu i rade nešto korisno", dodao je on.
Trifunović je kazao da u ovom trenutku opozicija ne može da bude ni na protestu jer još nisu ništa ponudili.
"Ja lično ne bih stajao na tom kamionu da je neko od njih pored mene. Nemam ništa protiv da se to u nekom momentu desi, ali tek pošto ubede sve nas da će da urade to, to, to i to", kazao je Trifunović.
On je rekao da opozicija treba da se dozove pameti, da radi, izađe iz kola i krene po selima i objašnjava ljudima o čemu se radi, da "ne prave tribine samo na Starom gradu" i da ubede da su iskreni i da jednog dana, "kada ovo zlo ode neće biti u ime nove vlasti spremni na nove dogovore sa njima".
Trifunović je kazao da treba da dokažu da ne jure za vlašću samo da bi oni seli u fotelje i da ministri budu oni koji su profesionalci i stručni u resorima koje vode.
On je kazao i da se sigurno neće pridružiti nijednoj stranci i da proteste organizuje da bi mogao da se bavi svojim poslom.
"Ja nisam političar niti bih to znao da radim. Ne bih mogao da pravim tu vrstu kompromisa koje ti ljude prave jer mislim da su nas raznorazni komprmisi doveli do ovoga. Nemam stomak za to", rekao je Trifunović.
U Beogradu se od 8. decembra svake subote organizuju protesti protiv nasilja i vlasti pod nazivima "Stop krvavim košuljama-Jedan od pet miliona", a protestima su se pridružili i gradovi u drugim delovima Srbije.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa