Info

17. januar 2019.17. jan 2019.
Zelenović: Opozicija traži izbore po pravilima koja su važila do 2012-e

Zelenović: Opozicija traži izbore po pravilima koja su važila do 2012-e

"Opozicija traži izbore ukoliko se uspostave pravila koja su važila do 2012. godine, a ako taj uslov ne bude ispunjen, za opoziciju ti izbori neće postojati, što tehnički može biti nazvano bojkotom", izjavio je jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
On je u interjuu za "Istinomer" kazao da je suština da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić neće imati opoziciju na tim izborima, da će sve to proizvesti još veće nezadovoljstvo građana i još veći broj njih na ulicama.
"Jer svi koji šetaju Beogradom i drugim gradovima poručuju nedeljama da je on loš vladar, da drži državu i društvo u kaljuzi i da niko u tome više ne želi da učestvuje. I takav stav mora da bude pretočen u promenu. Jer suštinski sve što se čuje na protestu teško da može da se ispuni sa Vučićem na vlasti. Ako uprkos građanima, Vučić kaže raspisujem izbore, to znači da ne mari ni za jedan jedini zahtev koji god on bio", rekao je Zelenović.
On je kazao da su slobodni izbori jedan od najvažnijih oslonaca saradnje u okviru Saveza za Srbiju, a da će posle njih stručna, prelazna vlada da pripremi državu i društvo za neophodne promene.
Zelenović je ocenio da Vučić ispituje javno mnjenje i pokušava da probudi dodatnu energiju kod svojih pristalica i članova i da ne veruje da će biti raspisani vanredni parlamentarni izbori.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa