20. januar 2019.20. jan 2019.
U Japanu umro najstariji muškarac na svetu s 113 godina

U Japanu umro najstariji muškarac na svetu s 113 godina

TOKIO, 20. januara 2019. (Beta) - Umro je najstariji muškarac na svetu, Japanac Masazo Nonaka, star 113 godina, saopštila je danas njegova porodica.

Nonaka je umro jutros u snu u svom domu u Ašoru, mestu sa izvorima tople vode gde njegova porodica drži gostionicu, na japanskom ostrvu Hokaido.

Njegova unuka Juko Nonaka rekla je da je umro mirno, prirodnom smrću.

"Superstogodišnjak" je u aprilu 2018. dobio potvrdu Ginisove knjige rekorda da je najstariji muškarac na svetu, kada je imao 112 godina i 259 dana.

Rodjen je 25. jula 1905. godine i odrastao je u velikoj porodici. On je nasledio svoje roditelje u vodjenju gostionice u banji s termalnom vodom. Gostionicu koja postoji 106 godina vodile su četiri generacije njegove porodice, a sada je vodi njegova unuka Juko.

Juko je rekla da je njen deda izgledao uobičajeno i da je njena starija sestra primetila da ne diše. Porodični lekar ga je proglasio mrtvim.

"Nije imao nikakvih zdravstvenih problema. Otišao je mirno i to nam je uteha", rekla je ona.

Nonaka, koji je voleo slatkiše, redovno se kupao u termalnim izvorima, po gostionici se kretao u invalidskim kolicima sa svojom karakterističnom vunenom kapom na glavi.

Nadživeo je sedmoro braće i sestara, kao i suprugu i troje od petoro dece.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa