Info

20. januar 2019.20. jan 2019.
Savez za Srbiju: Građani očekuju da predstavimo plan, prihvatamo tu odgovornost

Savez za Srbiju: Građani očekuju da predstavimo plan, prihvatamo tu odgovornost

BEOGRAD, 20. januara 2019. (Beta) - Savez za Srbiju (SZS) saopštio je danas da podržava gradjanske proteste od samog početka i da su oni autentičan izraz gradjanskog nezadovoljstva načinom na koji aktuelna vlast vodi Srbiju.
"Jučerašnji protest je pokazao da to nezadovoljstvo treba da se artikuliše u politički plan, da građani očekuju od nas iz opozicije da taj plan predstavimo i da žele garancije da će se on posle smene Vučića stvarno sprovesti", navodi se u saopštenju.

"Savez za Srbiju prihvata tu vrstu odgovornosti. Smatramo da su platforma SZS od 30 tačaka i dokument opozicije o izbornim uslovima dobra polazna osnova i da je prelazna vlada stručnjaka u kojoj neće sedeti niko od nas lidera opozicije najbolji garant da neće sve ostati isto kada smenimo ovo zlo", dodaje se u saopštenju SZS.

U narednom periodu pozvaćemo i druge kolege iz opozicije, javne ličnosti, sindikate i udruženja građana kako bismo na ovim osnovama zajedno formulisali plan koji ćemo predstaviti javnosti i iza koga bi trebalo da stanemo svi zajedno kao što stojimo i hodamo zajedno na protestima prethodnih osam nedelja, navodi se u saopštenju.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa