20. januar 2019.20. jan 2019.
Đilas: Nikoga nisam napao, opsovao sam jer su me vređali pred decom

Đilas: Nikoga nisam napao, opsovao sam jer su me vređali pred decom

BEOGRAD, 20. januara 2019. (Beta) - Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas odbacio je večeras kao netačne navode levičarske organizacije Marks21 da je napao njihove aktiviste tokom subotnjeg protesta "Jedan od pet miliona" ali je priznao da ih je opsovao, navodeći da je to bila "ljudska reakcija" jer su ga kako je rekao "vređali pred decom".

Đilas je u pisanoj izjavi naveo da je tokom protestne šetnje centrom Beograda sustigao grupu mladih ljudi koji su ga vređali i da je prošao pored njih bez reakcija, ali da su oni krenuli ka njemu i došlo je do verbalnog konflikta sa njegovim prijateljima, a ne telohraniteljima kako je navela organizacija Marks2, jer telohranitelje nema.

Prema njegovim rečima po završetku šetnje ista grupa sačekala ga je ispred knjižare Vulkan gde je ušao sa decom, i počeli su da skandiraju istu parolu, te da im je on rekao da nije u redu da to viču kada je s decom, i produžio, ali su oni nastavili.

"Stao sam pred njih, dok je Iva odvela Anu i Vuka 15-ak metara dalje i pitao ih da li njihovi roditelji znaju kako se ponašaju. Pošto nisu prestajali, opsovao sam ih, što naravno nije ispravno. U naš konflikt umešao se prijatelj koji je bio sa nama i jedan gradjanin koji je prolazio i video šta se dešava i razdvojili su nas", naveo je jedan od osnivača Saveza za Srbiju.

Đilas je izrazio žaljenje što je opsovao aktiviste organizacije Marks21 ali i dodao da je to bila "krajnje ljudska reakcija", a kako je dodao, zbog uvreda koje su mu uputili aktivisti Marksa21 izvinjavali su mu se drugi učesnici u protestnoj šetnji koji su hodali ispred, a među njima i predstavnici sindikata Pošte.

"Nije trebalo da psujem, žao mi je zbog toga, ali pitam svakoga kako bi se on poneo da mu se desi nešto ovako. To što se bavim politikom ne daje mi pravo nikoga da vredjam, ali ne daje pravo ni drugima da se ovako ponašaju, posebno kada sam na ulici sa svojom porodicom", naveo je Đilas u pisanoj izjavi.

Prethodno je organizacija Marks21 optužila Đilasa da je nakon subotnje protestne šetnje u Beogradu "vređao i psovao" njihove aktiviste koje je kako se navodi, nazivao ludacima kojima je potrebno lečenje.

"Po završetku protesta, lider Saveza za Srbiju ponovo se pojavio u blizini naše grupe i dobacio nam: 'Imate 20 godina, jel' vam znaju roditelji gde ste?' U verbalnom okršaju koji je usledio, na kritike da je njegova politika opljačkala naše roditelje i oterala čitave generacije u siromaštvo,Đilas je počeo da nas vređa, psuje, govori nam da smo ludi i da treba da se lečimo. Tiradu je završio mizoginom i homofobnom psovkom i okrenuo se i otišao u pratnji telohranitelja", stoji u saopštenju organizacije Marks21.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa