Info

20. januar 2019.20. jan 2019.
Istraživanje: SNS na 55 odsto, iznad cenzusa i Savez za Srbiju i SPS-JS

Istraživanje: SNS na 55 odsto, iznad cenzusa i Savez za Srbiju i SPS-JS

BEOGRAD, 20. januara 2019. (Beta) - Ukoliko bi vanredni parlamentarni izbori bili održani naredne nedelje, Srpska napredna stranka (SNS) bi osvojila 55 odsto glasova, dok bi cenzus prešli i Savez za Srbiju koga bi podržalo 14 odsto građana i koalicija SPS-JS sa 12 odsto glasova, pokazuje poslednje istraživanje "Ipsos stratedžik marketinga" koje su prenele Večernje novosti od ponedeljka.

Komentarišući rezultate, direktor Sektora za istraživanje javnog mnenja "Ipsos stratedžik marektinga" Marko Uljarević ocenio je da protesti građana i dela opozicije u Srbiji nisu uticali na popularnost SNS-a.

"Vidljivo je da protesti mobilišu birače SNS da glasaju za njih jer njihovi birači vide da se nešto dešava na suprotnoj strani i to utiče na njihovu spremnost da izađu na izbore i glasaju za SNS", kazao je Uljarević za list.

On je dodao da efekte protesta ne vidi ni kod opozicionog dela biračkog tela jer ih kako je naveo, ne predvode opozicioni lideri i jer ne postoji politička artikulacija zahteva protesta.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa