21. januar 2019.21. jan 2019.
Vučić ne odbacuje ideju o vanrednim izborima

Vučić ne odbacuje ideju o vanrednim izborima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne odbacuje mogućnost i ideju raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, ali da to zavisi od mnogo drugih stvari od ključnog značaja za Srbiju.
Vučić je za Radio-televiziju Srbije rekao da je vrh Srpske napredne stranke (SNS) za izbore, ali da to nije stranačko pitanje.
"Ta odluka je komplikovana", rekao je Vučić i dodao da će pre donošenja bilo kakvog predloga odluke to razmatrati na Predsedništvu i Glavnom odobru SNS-a.
Vučić je kazao da je za njega najvažnije da Srbija ide u dobrom smeru, da se otvaraju nove fabrike, da država ima najveći mogući rast, da se smanjuje nezaposlenost i povećavaju plate i penzije.
Što se tiče istraživanja javnog mnjenja, Vučić je rekao da su njihovi brojevi trenutno i nešto bolji od onih objavljenih u istraživanju IPSOS-a, po kojima naprednjaci imaju 55 odsto.
"Ti brojevi su bolji jer ljude ne interesuje lto koliko ćete da vičete ili sa koliko jaja i kamenica ćete pogoditi neku zgradu... Vidim da postoji žestoka idejno - ideološka borba kod naših političkih protivnika oko toga da li da nas gadjaju jajima ili kamenicama, da li dan nas biju ili streljaju, lustriraju ili šta već. S druge strane postoji i velika borba koju smo sinoć mogli videti kada je Djilas, koji je 500 miliona evra opljačkao Srbiju dok je bio samo pet godina na vlasti vredjao i napadao mlade ljude", rekao je Vučić.
On je kazao da sa velikim zadovoljstvom prihvata proteste, jer ljudi time vide da opozicija nema nikakvu politiku.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa