Info

21. januar 2019.21. jan 2019.
Profesori sa FNP podržali proteste

Profesori sa FNP podržali proteste

Grupa od osamdeset profesora i saradnika Fakulteta političkih nauka (FPN) u Beogradu podržala je danas proteste u više gradova u Srbiji, navodeći da su gradjani "digli glas protiv urušavanja institucija, nasilja i gušenja sloboda".
"Gradjanke i gradjani Srbije su digli glas protiv nasilja, nepravdi, gušenja sloboda, urušavanja institucija, obesmišljavanja demokratskih praksi i medijskih progona. Ono što se dogadja u našem društvu ne pogadja nas samo kao gradjanke i gradjane, nego i profesionalno", navodi se u saopštenju koje je preneo portal Peščanik.
Potpisnici saopštenja su naveli da su "dovedene u pitanje vrednosti na kojima počiva program studija tog fakulteta a to su demokratija, gradjanske i političke slobode, uljudni dijalog s neistomišljenicima, nezavisnost institucija, podela vlasti i sloboda medija".
Oni su podržali apel za zaštitu profesionalnih standarda koji se narušavaju na univerzitetima, naročito tolerisanjem plagijata državnih funkcionera.
"U ovom trenutku, potrebno je da se oglasimo i sačuvamo ugled institucije i profesionalni integritet kako bismo čiste savesti izlazili pred studente i predavali ono što predajemo", saopštio je nastavni kadar FPN-a i izrazio nadu da će im se u ovome priključiti i ostale kolege iz akademske zajednice.
Prošle nedelja je grupa od 105 profesora i saradnika Filozofskog fakulteta potpisala zajednički apel kojim su dali podršku gradjanskim protestima protiv aktuelne vlasti u Srbiji.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa