21. januar 2019.21. jan 2019.
Vučić: Situacija sa medijima daleko od istine

Vučić: Situacija sa medijima daleko od istine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je situacija u oblasti medija u Srbiji daleko od idealne i da postoji spremnost svih državnih organa da, u saradnji sa evropskim institucijama, medijskim udruženjima i nevladinim organizacijama, rade na poboljšanju uslova za rad medija.
Vučić je, u razgovoru sa predstavnicima medjunarodne organizacije Reporteri bez granica, rekao da Medijska strategija predstavlja najvažniji strateški dokument u oblasti medija, koji ima za cilj da postavi osnovne ciljeve i trasira put za medijske reforme, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.
Na sastanku je konstatovano da je medijska situacija polarizovana i da je neophodno raditi na poboljšanju uslova i implementaciji Medijske strategije i zakonskih akata, koji bi u budućnosti doveli do regulisanja situacije u medijima.
Vučić je istakao da su sloboda medija i sloboda govora zaštićeni Ustavom Srbije i pravnim sistemom, i dodao da je Srbija usvojila set medijskih zakona 2014. godine, koji su izradjeni u skladu sa standardima Evropske unije.
Predsednik Srbije je naveo i da je u decembru završen nacrt nove Medijske strategije, na kojoj su sa medijskim udruženjima radili i predstavnici medjunarodnih organizacija OEBS i EU komisije.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa