24. januar 2019.24. jan 2019.
U prihvatnim centrima smešteno 4.122 izbeglica i migranata

U prihvatnim centrima smešteno 4.122 izbeglica i migranata

Prema podacima republičkog Komesarijata za izbeglice i migracije u 16 prihvatnih centara i centara za azil u Srbiji trenutno je smešteno 4.122 izbeglica i migranata, od kojih je 399 školske dece koja pohađaju nastavu u gradovima u kojima su smeštena.
U tri prihvatna centra u Pčinjskom okrugu, u Bujanovcu, Vranju i Bosilegradu, smešteno je ukupno 486 korisnika, među kojima je i 53 dece školskog uzrasta.
U odnosu na podatke iz oktobra prošle godine, broj izbeglica i migranata koji su smešteni u prihvatnim centrima je povećan, budući da je pre tri meseca ukupan broj izbeglica i migranata smeštenih u prihvatnim centrima i centrima za azil u Srbiji bio 3.501, od kojih je njih 477 bilo smešteno u prihvatnim centrima u Pčinjskom okrugu.
Povećanje broja izbeglica i migranata pripisuje se zimi i hladnom vremenu zbog čega je veći broj njih zatražio usluge prihvatnih centara.
Prema nacionalnoj strukturi i dalje je najviše izbeglica i migranata poreklom iz Avganistana, Irana i Pakistana.
Prema informacijama iz Komesarijata, u svih 16 prihvatnih centara i centara za azil obezbeđene su potrebne količine hrane, grejanja, kao i medicinske pomoći za sve koji su u njima smešteni.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa