Berza

  • aero 896 ⚫ 0,00%
  • dinnpb 3.650 ▲ 0,77%
  • ineu 35.000 ▲ 2,94%
  • jmbn 7.000 ▼ -2,78%
  • kmbn 3.130 ▼ -3,66%
  • kmbnpb 1.300 ▲ 0,15%
  • mtlc 2.000 ⚫ 0,00%
  • niis 685 ▲ 0,29%
  • tlkb 10.000 ⚫ 0,00%
  • vpdu 11.500 ▲ 6,05%
(15. decembar 2017.)

Đilas bez podrške LDP

Đilas bez podrške LDP
Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će ta stranka izaći samostalno na predstojeće gradske izbore i da neće podržati kandidaturu bivšeg gradonačelnika i bivšeg lidera DS Dragana Djilasa, kao i da je eventualno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora nepotrebno.
"Možemo da saradjujemo sa drugima, ali na političkom programu. Program (Dragana) Đilasa, (Saše) Jankovića i (Vuka) Jeremića nije program s kojim možemo da se složimo u ovom trenutku, jer on počinje i prestaje sa diskreditacijom Vučića i Vučićeve stranke. Mene to neinteresuje", kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.
On je rekao da je ideja da se od onih koji su na vlasti prave monstrumi po svaku cenu pogrešna i ne funkcioniše i dodao da LDP ide sam na izbore.
"Zato idemo sami na izbore, a ne što nismo mogli s nekim da se dogovorimo. Ne pada mi na pamet da se dogovaram sa bilo kim. Mislim da nema ništa zajedničko između Saše Jankovića i Vuk Jeremića i Đilasa osim lične frustracije Vučićem, a svako od njih je pokušao na svoj način da bude partner tog istog Vučića. Ja nisam nikada, niti mislim da to treba da radim", naveo je Jovanović
On je podsetio da je LDP pred predsedničke izbore tražio od Saše Jankovića i Vuka Jeremića da se dogovore ko će biti kandidat na tim izborima, ali da tog dogovora tada nije bilo.
"Danas ga imamo za gradske izbore. Da li to znači da su gradski izbori bili važniji od predsedničkih. Ne. To znači da su u medđuvremenu ostali bez podrške koju su imali", naveo je Jovanović.
Jovanović je rekao da "živimo u demokratskom društvu i ko želi da se kandiduje neka to i učini, kao i da Dragan Đilas ima političko iskustvo i jasnu političku prošlost.
"Mi nismo istomišljenici u meri kojoj bi to podrazumevalo neku podršku LDP-a...Iznenađenje predstavlja način na koji je ušao u tu kampanju. On ima dovoljno iskustva da zna kakve su posledice dogovora koji je napravio sa Jeremićem i Jankovićem. To je politički savez međusobno suprotstavljenih politika i vrlo kontroverznih međusobnih odnosa koji će ga opteretiti na tim izborima", ocenio je Jovanović.
On je ocenio da "to nije adekvatan odgovor" na politiku sadašnje vlasti u Beogradu, kao i da to što nema jasnog političkog dogovora opozicije ide na ruku lideru SNS Aleksandru Vučiću.
Prema njegovim rečima, ono što se dešava među strankama opozicije je marginalizovalo ono što je važno a to je program.
"Lična diskreditacije ili opsednutost Vučićem je dovoljna za podršku 15 do 20 odsto biračkog tela, a sa tim ne možete da ostvarite promene koje su potrebne", naveo je Jovanović.
"Što se LDP-a tiče na izbore (gradske) idemo onako kako smo to činili oduvek sa svojom politikom, kao LDP", naveo je Jovanović.
On je rekao da se LDP protivi prevremenim parlamentarnim izborima.
"Ako bude vanrednih republičkih izbora onda to govori da se država distancira od poslova koji ne mogu više da nas čekaju...mislim na rešavanje kosovske krize i krize koja se razvija u Bosni. Vanredni republički izbori posle nepune dve ipo godine govore o haosu koji vlada u zemlji i odsustvu sposobnosti da se definišu prioriteti", naveo je lider LDP-a.

Najnoviji broj

18. jul 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa