31. januar 2019.31. jan 2019.
Foto: Večernje novosti

Foto: Večernje novosti

Ružić sa misijom MMF-a o reformi sistema plata

(Beta) - Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić razgovarao je danas sa misijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o reformi sistema plata čiji je cilj transparentna i pravična raspodela budžetskih sredstava i bolji materijalni položaj zaposlenih, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Ružić je rekao da ceo sistem koji se stvara reformom javne uprave ide u korist kvalitetnijih i bržih usluga prema građanima.

"Te usluge jedino mogu da pružaju edukovani, motivisani profesionalci i zato moramo da promenimo dosadašnji način zapošljavanja, ocenjivanja rada, napredovanja, usavršavanja, pa i nagrađivanja", rekao je Ružić.

On je kazao da će ove godine biti nastavljen dijalog sa nadležnim ministarstvima, sindikatima i socijalnim partnerima o reformi sistema plata i istakao da je cilj da se ne ugrozi budžet Srbije, a da se unapredi materijalni položaj zaposlenih u javnoj upravi.

Kako je saopšteno, misija MMF-a, predvođena Džejmsom Rufom, bila je zainteresovana je za aktivnosti koje će se raditi do početka primene zakona koje uređuju sistem plata od januara 2020. godine.

Predstavnici Ministarstva podsetili su na potrebu dodatnih analiza finansijskih efekata novog sistema za pojedinačne sektore (prosveta, zdravstvo i drugi), kako bi novi sistem plata zaživeo u previđenom roku.

Misija MMF-a će u Beogradu boraviti do 5. februara.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa