4. februar 2019.4. feb 2019.
Dodela IPARD sredstava za proizvodnju mleka, mesa, voća, povrća i useva

Dodela IPARD sredstava za proizvodnju mleka, mesa, voća, povrća i useva


PROKUPLjE, 4. februara 2019. (Beta) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije raspisalo je drugi javni poziv za dodelu IPARD podsticajnih sredstava Evropske unije za proizvodnju mleka, mesa, voća, povrća i useva, izjavila je danas savetnica u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Snežana Jović.

Prema njenim rečima, glavni cilj IPARD programa Evropske unije je pomoć poljoprivrednim proizvodjačima i preradjivačima seoskih područja da unaprede svoje kapacitete i pripreme se za evropske standarde u oblasti poljoprivrede.

"Za sredstva iz IPARD programa mogu da konkurišu fizička lica - nosioci komercijalnog registrovanog porodičnog gazdinstva, preduzetnici, privredno društvo i zemljoradničke zadruge sa šireg područja Prokuplja", saopštili su iz Gradske uprave u tom mestu.

Iznos podsticaja u sektoru mesa, voća i povrća je od 10.000 do milion evra, a u sektoru mleka od 10.000 do dva miliona evra.

Rok za podnošenje dokumentacije je 11. mart a sve informacije zainteresovani mogu da dobiju u prostorijama Poljoprivredne stručne službe u Prokuplju, kazali su u Gradskoj upravi.

Ministarstvo poljoprivrede planira da do kraja godine raspiše još četiri javna poziva za dodelu sredstava iz IPARD programa.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa