4. februar 2019.4. feb 2019.
Obradović (Dveri): Vešala su provokacija SNS da bi se skrenula pažnja javnosti

Obradović (Dveri): Vešala su provokacija SNS da bi se skrenula pažnja javnosti



ČAČAK, 4. februara 2019. (Beta) - Predsednik Dveri Boško Obradović odbacio je danas u Čačku optužbe srpskih vlasti da su Dveri, ili druge opozicione stranke Saveza za Srbiju, odgovorne za incident sa vešalima na protestu u Beogradu i ocenio da je to "još jedna provokacija Srpske napredne stranke (SNS)" s ciljem skretanja pažnje javnosti sa protesta i drugih važnih državnih tema.

Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku rekao da se Dveri protive svakom obliku nasilja i da se zalažu za mirne i dostojanstvene proteste protiv vlasti i izrazio sumnju da je čovek koji je nosio vešala "ubačen od SNS kako bi se pažnja javnosti skrenula sa protesta i važnih državnih tema".

"Više od 24 sata traje besomučna medijsaka haranga u svim državnim medijima protiv Dveri i Saveza za Srbiju. Dok se država raspada imamo priču o vešalima, a ne zna se kad ih je i ko doneo na protest i da li je on radio u dosluhu sa vlastima. Onaj ko ima interes da izazove incidente je vlast, a ne opozicija. Vlastima je grozničavo potrebno da baci senku na proteste na kojima za dva i po meseca koliko se održavaju nije bili nijednog incidenta", rekao je Obradović.

On je istakao da nijedan od državnih medija nije objavio da je proteklog vikenda u više od 50 gradova u Srbiji održan protest protiv vlasti, već im je potrebno da, kako je rekao, "raznim besmislicama" pune medijske sadržaje kako gradjani ne bi obratili pažnju na formiranje vojske Kosova, oduzimanje Trepče od Srbije i poregovore izmedju predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kosova Hašima Tačija.

Obradović je dodao i da su prošle nedelje započeti razgovori izmedju opozicionih stranaka o tome kako treba da izgleda Srbija nakon smene Aleksandra Vučića i da nema nesuglasica, kao i da je usaglašeno 90 odsto tačaka.

"Opozicija je jedinstvena da neće izaći ni na jedne izbore, dok oni ne budu fer i pošteni i dok se ne oslobode državni mediji, a pre svega javni servis - RTS. Dogovoreno je i da opozicija napusti sve skupštine od republičkog do lokalnog nivoa, ali to ne znači da napuštamo i naše poslaničke dužnosti, nastavićemo da primamo gradjane, da obilazimo gradove i sela i bavimo se svim važnim pitanjima", rekao je Obradović.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa