7. februar 2019.7. feb 2019.
Formira se Asocijacija slobodnih i nezavisnih odbornika, mreža za još žešću borbu

Formira se Asocijacija slobodnih i nezavisnih odbornika, mreža za još žešću borbu




BEOGRAD, 7. februara 2019. (Beta) - Odbornici, članovi opozicionih stranaka, najavili su danas, na skupu u Beogradu, da će za najdalje dve sedmice formirati Asocijaciju slobodnih i nezavisnih obornika kao "mrežu" medjusobne solidarnosti ali i način za još "žešću" borbu za prava gradjana.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je rekao da je ovo inicijativni sastanak i da je ideja da se napravi telo koje će koordinirati aktivnosti svih odbornika, "koji se smatraju opozicijom" i kojih je danas, kako je naveo, bilo oko stotinu iz četrdeset opština, ali je naglasio da će ih na formiranju Asocijacije biti daleko više.

"Danas se protestvuje u pedeset gadova Srbije, biće ih u svim gradovima", rekao je Zelenović, koji je ocenio kao "zreo potez" Predlog Sporazuma sa narodom, koji su odbornici danas potpisivali na ovom skupu.

"Svi odbornici će znati, kad vlast napadne jednog napao je sve nas", rekao je zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju, u skupštini Beograda, Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke.

On je naglasio da je prioritet odbrana prava gradjana, jer su oni, kao opozicioni političari, tu zbog njih, kao i da promene sistem koji sprovodi nasilje.

Na skupu je naglašeno i da je opozicionim odbornicima u unutrašnosti Srbije teže jer kada je u Beogradu "sumrak tamo je gusti mrak, a pretnja postaje metalna šipka".

Članica Demokratske stranke, odbornica u Vršcu, Draga Rakić je istakla da svako ko iznosi kritičko mišljenje može da očekuje da se vlast osveti "otkazom na poslu, pretnjama i drugim neprijatnostima".

"Sve su takve aktivnosti koordinirane iz jednog centra, a to je Srpska napredna stranke i Aleksandar Vučić", rekla je Rakić, navodeći da "režim vidi da mu je kraj blizu a kada je zver ranjana ona je najagresivnija".

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa