10. februar 2019.10. feb 2019.
NUNS: Marić jezivo vredja Sušu zbog kolumne u Danasu

NUNS: Marić jezivo vredja Sušu zbog kolumne u Danasu



BEOGRAD, 10. februara 2019. (Beta) - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osudilo je danas jezive uvrede i optužbe koje je o novinarki Gordani Suši izrekao glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić i pozvalo Savet REM-a da prema tom mediju preduzme odgovarajuće mere zbog kršenja zakonskih normi.

NUNS smatra da je Marić grubo zloupotrebio poziciju glavnog urednika televizije sa nacionalnom frekvencijom kako bi se "osvetio Suši zbog kolumne u listu Danas u kojoj ga je kritikovala u vezi sa emisijom 'Ćirilica' u kojoj je gostovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

U saopštenju se navodi da je "svoj bes zbog kritičkog stava novinarke, Marić demonstrirao uvredama i optužbama protiv njenog pokojnog oca i pokojnog supruga, dovodeći i nju u direktnu vezu sa njihovim navodnim zlokobnim i zločinačkim radom".

"Poruke da je otac Gordane Suše bio 'najveći udbaš', te da je njen muž kao 'najviši funkcioner Saveznog SUP-a' uz njeno sufliranje 'odredjivao koga će Arkan da ubije negde u inostranstvu', očigledno su upućene sa ekrana kako bi se novinarka zastrašila i javno diskreditovala. Istovremeno, poruke predstavljaju opasno targetiranje Suše kao mete zbog njenog kritičkog stava o aktuelnoj vlasti i njoj naklonjenim medijima i novinarima", navelo je ovo novinarsko udruženje.

NUNS je naveo da je Suša zamerila Mariću što "nije nijednom odreagovao na Vučićeve, najblaže rečeno, brutalne laži, počev od toga da je sve pobunjene gradjane izjednačio i ponizio pod simbol vešala, preko prebrojavanja i omalovažavanja da ih je više bilo u protestima pokreta ‘Ne davimo Beograd’, pa do sedam puta zaredom upotrebljene reči kurva, ne pominjući da su takve reči upućivali članovi njegove partije opozicionim poslanicama u parlamentu a koje nikada nije uzeo u zaštitu".

"Suša je u istom kontekstu pomenula da je Marić stalni glasač SNS, čime se on u pomenutoj emisiji pohvalio Vučiću, a što predstavlja direktno kršenje novinarske etike", naglasio je NUNS.


Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa