12. februar 2019.12. feb 2019.
Sergej Trifunović: Izvinjavam se ako je moje poređenje bilo preterano

Sergej Trifunović: Izvinjavam se ako je moje poređenje bilo preterano

Predsednik Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergej Trifunović izvinio se danas predstavnicima Jevrejske opštine Beograd ako je njegovo poređenje, izneto u nastojanju da "spoji levo i desno", zvučalo preterano.
"Ako je to zazvučalo preterano, ja se svima izvinjavam. Pre svega samom sebi, jer to se kosi sa onim u šta ja verujem. No, medjutim, jasna vam je moja namera kao i poenta, vi ste bez sumnje pametni ljudi", napisao je Trifunović u otvorenom pismu Jevrejskoj opštini Beograd.
Jevrejska opština Beograd uputila je juče otvoreno pismo lideru Pokreta slobodnih gradjana (PSG) Sergeju Trifunoviću u kome ga je optužila za "gnusno stavljanje u isti koš onih koji su se borili protiv fašizma i onih koji su pomagali okupatoru u pravljenju Srbije 'Judenfrei' državom".
Prethodno je Trifunović izjavio da je "i levičaru i desničaru stalo da ima pruge, puteve, pravosudje koje funkcioniše, prosvetu koja funkcioniše. A sada, da li kući drži sliku Draže Mihajlovića, Dimitrija Ljotića ili Broza ili ne znam Koče Popovića, to je potpuno nebitna stvar".
Odgovarajući Jevrejskoj opštini Trifunović je u pismu naveo da je "u nastojanju da spoji levo i desno u svojoj nužnosti makar do Slavije, upotrebio sasvim sigurno i prejako poredjenje, rekavši da mi je svejedno da li neko drži na zidu sliku Broza ili Ljotića".
"Mogao sam reći Draže, on se baš i nije ubio od akcijanja za vreme rata, te nije mnogo ni zgrešio, ali ja sam rekao Ljotić. A on jeste fašista, bez daljnjeg, to uopšte nije sporno", napisao je izmedju ostalog Trifunović.
On je dodao i da se ne seća da je Jevrejska opština Beograd reagovala povodom fašističkih napada vodje Srpske desnice Miše Vacića, lidera radikala Vojislava Šešelja, pa i samog predsednika Aleksandara Vučića.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa