Info

16. februar 2019.16. feb 2019.
Aleksić: Vučić ponovo slagao poljoprivrednike, moraće da objasni zašto

Aleksić: Vučić ponovo slagao poljoprivrednike, moraće da objasni zašto



BEOGRAD, 16. februara 2019. (Beta) - Potpredsednik Narodne stranke i narodni poslanik Miroslav Aleksić pozvao je danas predsednika republike i premijerku da objasne zašto su prevarili poljoprivrednike da će Vlada doneti odluku o subvencionisanom gorivu.

"U odlukama Vlade Srbije od četvrtka nema odluke o subvencionisanom gorivu, iako je Vučić to najavio u Vršcu i u to svi mogu da se uvere pogledom na sajt Vlade", naveo je Aleksić, a prenosi služba za informisanje Narodne stranke.

On podseća i na to da je ministar Nedimović 2017. godine, kao i 2018. godine obećavao subvencije za gorivo, ali da se to do dan danas nije dogodilo.

"Tako su još 2012. godine u svojoj Beloj knjizi obećali da će se budžet za poljoprivredu povećavati svake godine za po jedan odsto. Slagali su. Umesto obećanih 11 odsto za ovu godinu, budžet za poljoprivredu je i ove godine manji od pet odsto, iako zakon propisuje da mora biti najmanje pet", ukazao je Aleksić.

On je dodao da iz godine u godinu poljoprivrednici slušaju bajke, a da je njihova realnost surova.

"Subvencije po hektaru su smanjene sa 12.000 dinara, koliko su bile 2012. godine, na 3000 dinara. Četiri godine srpski poljoprivrednik plaća najskuplje gorivo u regionu. Ceo državni vrh se hvali suficitom u budžetu, a u zemlji koju oni vode poljoprivrednicima se duguje za premiju za mleko od jula prošle godine, nema protivgradnih raketa, a plata strelaca za mesec dana rada po 24 sata iznosi 4.000 dinara", naveo je Aleksić.

On je ukazao i da od poljoprivrede u Srbiji danas živi preko milion i po ljudi.

"Svi ti ljudi imaju imaju ispravan utisak, da država radi protiv njih jer im iz godine u godinu smanjuje subvencije, a podiže namete. Ukoliko se ovakva poljoprivredna politika režima nastavi, srpski seljak će raditi kao nadničar na njivama koje će kupiti Arapi", upozorava Aleksić.

Najnoviji broj

14. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa