20. februar 2019.20. feb 2019.
Građanski preokret: Vučić da ne obilazi bolnice, Lončar da podnese ostavku

Građanski preokret: Vučić da ne obilazi bolnice, Lončar da podnese ostavku

ZRENjANIN, 20. februara 2019. (Beta) - Građanski preokret iz Zrenjanina zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ne obilazi pacijente i zdravstvene ustanove tokom sezone gripa i da se, kako navode, izvini onima "čije je zdravlje ugrozio neodgovornim ponašanjem" u Institutu za majku i dete.

Oni su podsetili da su širom Srbije već danima zabranjene posete zdravstvnim ustanovama zbog epidemije gripa koji je odneo i nekoliko desetina života, a da su nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i prenošenje zarazne bolesti krivična dela protiv zdravlja ljudi po članu 248. i 249. Krivičnog zakonika.

"Građanski preokret zahteva momentalnu ostavku ministra zdravlja Zlatibora Lončara zbog skandaloznog pravdanja neodgovornog ponašanja predsednika republike. Ne postoje ni kampanje ni političari koji su važniji od zdravlja i života", saopštili su aktivisti Građanskog preokreta.

Građanski preokret jedan je od osnivača Gradjanskog fronta (Srbije) i do skora je delovao kao udruženje gradjana "Naš grad naša stvar".

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa