20. februar 2019.20. feb 2019.
Fondacija „Dejan Pandurović“: Nulti rizik postoji samo onda kada nismo u vazduhu

Fondacija „Dejan Pandurović“: Nulti rizik postoji samo onda kada nismo u vazduhu

Fondacija „Dejan Pandurović“, osnovana u čast pilota stradalih u udesu Super galeba G-4 kod Šapca, Nenada Ćulibrka i Dejana Pandurovića, pokrenula je svoj sajt krajem novembra prošle godine, a svečanom okupljanju povodom njegove izrade prisustvovao je i Tango Six.
Svakog meseca planirano je da se obradi po jedna tema iz oblasti bezbednosti letenja, a u cilju adekvatne prevencije i podizanja svesti o vazduhoplovnim nesrećama. Prva tema o bezbednosnoj kulturi predsednika Fondacije Nebojše Radojkovića, objavljena je u januaru, a sada druga o upravljanju rizikom u izvođenju letačkih operacija.

Progres vazduhoplovstva u tehnološkom, personalnom i organizacionom smislu modifikovao je koncept bezbednosti tako da se upravljanje bezbednošću usavršilo do te mere da se na osnovu primenjivih metoda mogu identifikovati opasnosti pri izvođenju letačkih operacija, te da se upravljanje rizikom vrši pravovremenom implementacijom reaktivnih, prediktivnih i proaktivnih mera koje utiču na bezbednost.

Evolucija razmišljanja o bezbednosti uticala je na to da se i metodologija pronalaženja uzroka nastanka vazduhoplovnih udesa vremenom menjala.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa