21. februar 2019.21. feb 2019.
VOLIM DA GLEDAM DRINU KAKO TEČE
DR DRAGAN DIKOSAVLjEVIĆ ODLAZI U PENZIJU

VOLIM DA GLEDAM DRINU KAKO TEČE

Obrazovanje nije dovoljno. Šta više, tek kroz rad sa pacijentima, lekar postaje ono što bi trebalo da bude. Neću odustati od svog posla ni kao penzioner, rado ću saslušati i posavetovati svoje pacijentkinje. Ovih dana sređujem plac i pravim planove za vikendicu na Drini, koju, uz „Zvezdu“ i svoju porodicu, najviše volim
Nameravali smo da sa dr Draganom Dikosavljevićem uradimo priču na jednu „mirnu“ temu o klimakterijumu, kada nas je zatekla vest da ide u penziju. Nismo samo mi bili neprijatno iznenađeni, nego sve pacijentkinje koje su u gustim redovima čekale da ih pozovu u njegovu ordinaciju u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“.
Dr Dikosavljević rođen je na dan Svetog Luke, zaštitnika njegove porodice, šezdeset četvrte, u Prnjavoru. Na pitanje da li mu je životni san bio da bude lekar (bili smo ubeđeni da jeste s obzirom da nije mnogo takvih kao što je on) odgovorio je da je to najpre bila želja njegove majke. Do trećeg razreda srednje škole, u vreme usmerenog obrazovanja, dvoumio se da li da bude programer ili lekar. Posle dve godine školovanja u Ekonomskoj, upisao je programerski smer u Gimnaziji, gde je proveo samo jedan dan. „Prebacio“ se u „Zelenu“ školu zato što je potreba da pomaže ljudima bila jača od „posla budućnosti“. Pitali smo ga koliko su studije medicine opravdale njegova očekivanja.
Opširnije u štampanom izdanju.
M. Filipović

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa