21. februar 2019.21. feb 2019.
U daljini čujem muziku neku
ODLAZAK KRALjA NARODNE PESME

U daljini čujem muziku neku

„Kao da je otipao jedan deo mene. Kao da je otišao član moje porodice. Verujem da se tako oseća veliki deo Šapčana. Izgubili smo velikog čoveka, ali i pevača koji je bio legenda ne samo Šapca, Srbije i bivše Jugoslavije, nego i evropski i svetski čovek“, kaže Lila Ahmetović, vlasnik kafane. Delili smo se Kamenjak i Malu. „Bio je izvrstan fudbaler i uvek me je pobeđivao. Voleo je da pevuši, čak i dok igra fudbla, ali niko nije slutio da će postati pevač“, priča Mile Savić bivši bokser. „Estrada je izgubila nemerljivo blago. Imao je 50ak svojih pesama koje nije stigao da snimi. Trebao je da otpeva i snimi još mnogo starih izbornih pesama. Tog dana je imao let preko Beča do Beograda, a ne iz Dizeldorfa. Međutim, tražio je od Goce da mu prebukira kartu, da se što pre vrati u Beograd, jer je najviše voleo da se odmara kod svoje kuće“, priča nekadašnji direktor „Glasa Podrinja“ i „Radio Šapca“ Velja Milošević
Vest da je Kralj narodne muzike Šaban Šaulić tragično izgubio život najglasnije je odjeknula u Šapcu. Rodbina, prijatelji, kumovi, komšije, sa nevericom su dočekali vest da ga više neće videti, da su svi zajednički planovi prekinuti.
-Poslednji put smo se videli kod Kola na Novom Beogradu. Njemu je Šaban bio kum i posvetio mu je pesmu „Kole pije“. Dogovarali smo se da odemo kod njega u Krčedin. Tog vikenda nismo mogli jer je Kolu nešto iskrslo i... priča nekadašnji direktor „Glasa Podrinja“ i „Radio Šapca“ Velimir Milošević, koji je bio Šabanov kum kada se drugi put venčao sa svojom suprugom Gocom.
Kafana „Kod Lile“ u šabačkoj Mali bila je jedno od mesta na kom je pevač počeo svoju karijeru, čega tada nije bio ni svestan, ali i mesto kom se stalno vraćao kada je postao velika zvezda. Atmosfera u kafani sumorna, svi sa suzama u očima.
-Kao da je otipao jedan deo mene. Kao da je otišao član moje porodice. Verujem da se tako oseća veliki deo Šapčana. Izgubili smo velikog čoveka, ali i pevača koji je bio legenda ne samo Šapca, Srbije i bivše Jugoslavije, nego i evropski i svetski čovek, kaže Lila Ahmetović, vlasnik kafane i Šabanov prijatelj od detinjstva.
Opširnije u štampanom izdanju.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa