21. februar 2019.21. feb 2019.
U martu novi konkurs za medicinske sestre i tehničare koji žele da rade u Nemačkoj

U martu novi konkurs za medicinske sestre i tehničare koji žele da rade u Nemačkoj

Novi konkurs za medicinske sestre i tehničare opšteg ili pedijatrijskog smera koji žele da nađu posao u Nemačkoj biće objavljen u martu, najavio je danas je nemački program "Triple Win" koji je posrednik u odabiru kandidata.
Na prethodnom konkursu je izabrano 50 kandidata koji će imati intervjue sa predstavnicima Nemačke centrala za rad sa strancima i stručno posredovanje, Nacionalne službe za zapošljavanje Srbije i "Triple Winn" projekta.

Intervjui će danas biti održani u Kragujevcu, a sutra u Beogradu. Kandidati koji budu izabrani biće obavešteni u roku od nedelju dana.

Projekta "Triple Njin" je u saopštenju istakao da kandidatima garantuje siguran put u Nemačku, s obzirom da svi nemački poslodavci takođe moraju da ispune uslove za učešće na projektu i ugovorom koji potpisuju sa projektom obavezuju se na ispunjenje svih obaveza.

To se pre svega odnosi na zaključivanje radnog odnosa u Nemačkoj pod istim uslovima kao i za osobe koje već rade u Nemačkoj.

Minimalna zarada medicinskog osoblje koje posredstvom "Triple Win" projekta odlaze u Nemačku sada je, pre nostrifikacije diplome 2.000 evra bruto, a nakon nostrifikacije 2.400 evra.

Projekat "Triple Win" se sprovodi na osnovu Sporazuma o posredovanju i privremenom zapošljavanju radnika, državljana Srbije u Nemačkoj, zaključenog 2013. godine.

"Triple Win" projekat je za šest godina posredovao u odlasku u Nemačku 660 medicinskih i pedijatrijskih sestara i tehničara.

Po oceni projekta, ta brojka je daleko od zabrinjavajuće, jer svake godine medicinske škole u Srbiji završi mnogo više srednjoškolaca, koji nakon diplomiranja ne mogu da se zaposle.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa