21. februar 2019.21. feb 2019.
Obuka i prekvalifikacija za posao u IT sektoru za više od 400 zaposlenih

Obuka i prekvalifikacija za posao u IT sektoru za više od 400 zaposlenih

(Beta) - Više od 400 ljudi započelo je obuku i prekvalifikaciju za rad u IT sektoru u okviru trećeg kruga programa koji organizuju Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Srbije u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), saopšteno je danas iz Vlade.

Treći krug obuke biće organizovan za zaposlene kandidate koji žele da promene karijeru i zaposle se u IT sektoru.


U tom krugu prijavljeno je 4.000 kandidata, testirano 2.000 njih, a najboljih 411 dobilo je priliku da pohađa obuku koja će biti organizovana u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu i Čačku.


Kancelarija za IT i eUpravu je, u partnerstvu sa UNDP, u okviru trećeg kruga programa Prekvalifikacija za IT sektor u novembru raspisala poziv za kandidate koji su zaposleni, a nisu na IT pozicijama ili nisu završili neki od IT smerova na fakultetima.

U okviru programa u prva dva kruga obučeno je 800 polaznika, a cilj je ublažavanje nedostatka kadrova na brzorastućem IT sektoru u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Program je pokrenut na predlog Saveta za inovaciono preduzetništvo i informacione tehnologije, kojim predsedava predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa