22. februar 2019.22. feb 2019.
Jedan od pet miliona:Šabac je čivija u naprednjačkom točku

Jedan od pet miliona:Šabac je čivija u naprednjačkom točku

Večeras je u Šapcu opet održan protest pod sloganom "Jedan od pet miliona". Građani su se okupili ispred Stare robne kuće, gde su potpisivali "Sporazum sa narodom", a nakon toga nastavili u protestnu šetnju. Okupljenima su se obratili novinar Srđan Škoro, dr Miodrag Jovanović, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, a u ime omladine govorio je Uroš Rakić, učenik Medicinske škole.

Miodrag Jovanović se osvrnuo na izjavu premijerke Ane Brnabić da je u Srbiji siromaštvo gotovo iskorenjeno.
-Čovek mora biti ili ekstremno bezobrazan to da izjavi ili, naprosto, slep za sve ono što svaki građanin prolazeći ulicama gradova Srbije može da vidi, a to su beskućnici, prosjaci, ali i oni koji jedva sastavljaju kraj s krajem sa svojom pošteno zarađenom penzijom ili platom, rekao je Jovanović.

U ime mladih, građanima se obratio Uroš Rakić rekavši da omladina masovno odlazi iz zemlje i da se to mora promeniti, dok je Škoro izjavio da je Šabac ,,čivija u naprednjačkom točku koja ih žulja".
-Svi gradovi moraju biti slobodni, kao što je Šabac, i svi gradovi moraju da dobiju demokratsku i ozbiljnu vlast. Imamo "Sporazum sa narodom". Onoga trenutka kada je Vučić to nazvao gomilom gluposti, znajte da je to prva stvar, izjavio je Škoro.
Sledeće okupljanje najavljeno je za 1. mart u 18 časova na istom mestu.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa