23. februar 2019.23. feb 2019.
Hasan Dudić će tražiti spomenik Šabanu Šauliću u Šapcu

Hasan Dudić će tražiti spomenik Šabanu Šauliću u Šapcu

Šabac – Poznati folk pevač Hasan Dudić podneće zahtev šabačkim vlastima za podizanje spomenika u centru grada tragično nastradalom Šabanu Šauliću. Dudić je brat od tetke Šauliću, njihove majke Šefika i Ilduza (Demirović iz Bijeljine) su sestre, a obojica su rođeni i odrasli u Šapcu, odakle su krenuli u svet muzike i napravili uspešne karijere.
– Preko „Centra za ljudska prava i nacionalne manjine Srbije”, zatražiću od uprave grada dozvolu da Šabanu podignemo spomenik. Nadam se da ćemo dobiti saglasnost da obeležje bude u nekoj od glavnih ulica – ističe Dudić, koji je na čelu ovog udruženja građana sa sedištem u beogradskoj opštini Palilula.
Tragična smrt Šabana Šaulića, prema mišljenju mnogih, najboljeg srpskog pevača narodne muzike, koji je u 68. godini podlegao povredama u udesu na autoputu u Nemačkoj, veoma je potresla šest godina mlađeg Dudića. Njih dvojica ne samo da su bili bliski rođaci i dobri prijatelji, već su i sarađivali na muzičkim projektima.
U Šapcu se i dalje prikuplja peticija da dosadašnja Ulica Avde Karabegovića, glavna u šabačkoj Mahali, odakle potiče Šaban Šaulić, dobije njegovo ime. Ovde se naveliko priča i da će biti pokrenuta inicijativa da novi most preko Save bude nazvan po slavnom pevaču. Ipak, ne radi se o postojećem drumskom mostu koji nema zvaničan naziv, već o novom objektu koji je u planu da se gradi u okviru autoputa Ruma–Šabac–Loznica.
Politika

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa