23. februar 2019.23. feb 2019.
Asocijacija slobodnih odbornika- brana političkom kriminalu SNS-a

Asocijacija slobodnih odbornika- brana političkom kriminalu SNS-a

Danas u beogradskoj Opštini Stari grad osnovana je Asocijacija slobodnih odbornika u cilju zaštite lokalnih samouprava od nasilnog režima Srpske napredne stranke. Odbornici su se, garantujući sprovođenje Sporazuma sa narodom, obavezali na stalan dijalog sa građanima i zastupanje njihovih interesa, zaštitu nezavisnosti lokalnih samouprava i decentralizaciju. Na skupu su govorili izabrani članovi koordinacionog tela Nikola Jovanović, Dejan Čokić, Dragana Rakić i Gordana Marinković Savović.
-Asocijacija slobodnih odbornika će od danas biti brana političkom kriminalu SNS-a na lokalu i otelotvorenje najveće vrednosti koja mora da nas krasi, a to je solidarnost, rekao je Jovanović.
Odbornici su se složili da je režim Aleksandra Vučića nedopustivo kršenje prava i sloboda građana.
-Mi duboko verujemo da je lokalni ekonomski razvoj moguć samo ako su građani motivisani i neposredno uključeni u rad lokalnih samouprava, jer upravo oni najbolje poznaju lokalne prilike, izjavila je Dragana Rakić, odbornica iz Vršca i navela da su pritisci, ucene i pretnje vlasti sa kojima se oni, kao režimski neistomišljenici, u parlamentu i van njega susreću nedopustive.
Konferenciji je prisustvovao i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, a u svojoj izjavi istakao je da je Asocijacija nastala kao nasušna potreba ljudi koji zastupaju građane u gradovima i opštinama.
-Danas je 687 odbornika potpisalo zajednički ulazak u Asocijaciju, što je mnogo više od 443 odbornika koji su potpisali Zahtev za poštenu primenu zakona kada su opštine Čajetina, Paraćin i Šabac išle u Strazbur. Dakle, imamo rast broja odbornika koji žele da se bore protiv centralizacije u Srbiji. Takođe, sigurno znamo da će Komittet za monitoring Saveta Evrope na sednici već u aprilu da otvori naše pitanje, rekao je Zelenović.
Odbornici su se nakon konferencije pridružili građanima na protestu "Jedan od pet miliona" na Trgu Republike.

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa