26. februar 2019.26. feb 2019.

Nastava iz odbrane i bezbednosti ponovo u srednjoj školi posle 27 godina


(Beta) - Nastava iz oblasti odbrane i bezbednosti vraćena je posle 27 godina u srednje škole a prvo predavanje informativnog karaktera održano je danas u Četvrtoj beogradskoj gimnaziji.
Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, predavanje u trajanju od 90 minuta održali su pripadnici Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd, na osnovu Zakona o vojnoj radnoj i materijalnoj obavezi, inicijative Ministarstva odbrane za uvođenje određenih sadržaja obuke u školski sistem i akta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.
Načelnika Regionalnog centra Ministarstva odbrane Beograd Dragan Stojčić kazao je da će na predavanjima biti obrađeno desetak tema koje kako je naveo, "mladi ljudi na pragu zrelosti treba da poznaju bolje nego što je to sada slučaj".
"Biće tu reči o sistemu odbrane i bezbednosti države Srbije, o vojsci, o tome kako postati oficir, podoficir i vojnik po ugovoru Vojske Srbije, o civilnoj zaštiti, o bojnim otrovima i drugim sadržajima ABHO. Sve su to sadržaji koji su, svojevremeno, neopravdano zanemareni u obrazovanom sistemu", kazao je Stojčić.
Informativna nastava iz oblasti odbrane i bezbednosti biće izvođena tokom drugog polugodišta najpre u beogradskim a kasnije i u srednjim školama širom Srbije.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa