5. mart 2019.5. mar 2019.
11. Sajam poljoprivrede u Šapcu

11. Sajam poljoprivrede u Šapcu

U šabačkoj hali Zorka, 8. i 9 . marta biće organizovan tradicionalni Sajam poljoprivrede u organizacije RTV As, Grada Šapca i Odeljenja za poljoprivredu.
Ovo je 11. Sajam poljoprivrede i posle Novosadskog poljoprivrednog sajma je najveći i najznačajniji u Srbiji. O tome govori i podatak da će na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovati 13 izglagača, deset više nego prošle godine.
Zamenik gradonačelnika Šapca Dušan Kostadinović izjavio je da je poljoprivera jedna od najvažnijih delatnosti u našem gradu.
- Za naš grad veoma značajno da se ovakva manifestacija organizuje. Poljoprivredni sajam u Šapcu je iz godine u godinu sve veći. Veći je broj posetilaca, ali i izlagača. S obzirom da je Sajam regionalnog karaktera, to je izuzetno dobra prilika i za promociju našeg grada. Naš kraj je poznat kao poljoprivredni kraj i mi na poljoprivredu gledamo kao na našu veliku razvojnu šansu. Zbog toga je naš agrarni budžet gotovo pet procenata od ukupnog gradskog budžeta. Ovo je i prilika da se ponovo sretnemo sa poljoprivrednicima iz našeg kraja, da prezentujemo podsticajne mere i da eventualno dođemo do novih predloga kako da pomognemo da naši poljoprivrednici zarade više od posla sa kojim se bave – rekao je Kosatdinović.
Dragiša Granić, organizator Sajma, potvrdio je da je interesovanje za Sajam veliko.
- Prošle godine imali smo 8.000 posetilaca, a ove očekujemo još više. A, posebno je zanimljivo da će nam u goste doći i delegacija Ministarstva poljoprivrede Severne Makedonije – dodao je Granić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa