13. mart 2019.13. mar 2019.

Poziv Ministarstva državne uprave lokalnim samoupravama

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je opštine i gradove da prijave projekte koji će potpuno ili delimično biti finansirani iz budžetskog fonda za lokalne samouprave sa ukupno 489.365.000. dinara, a rok za prijavljivanje je 1. april.
Ministar lokalne samouprave Branko Ružić rekao je će se ove godine iz tog fonda finansirati i projekti smanjenja rizika od klimatskih promena, elementarnih nepogoda i slično, navedeno je u saopštenju tog ministarstva.
"U protekloj deceniji smo se suočili sa velikim poplavama i zemljotresima. Zato deo sredstava usmeravamo na preventivno delovanje, kako bi zaštitili imovinu lokalnih samouprava i gradjana", kazao je Ružić.
Gradovi i opštine mogu prijaviti između ostalog projekte koji doprinose bržem uvođenju e-Uprave i savremenih informacionih tehnologija, projekte organizacije kulturnih sportskih, turističkih i drugih manifestacija, kao i projekte preventivnog delovanja na smanjenju rizika od klimatskih promena, elementarnih i drugih nepogoda, navodi se u saopštenju ministarstva.
Sve informacije za učešće na javnom pozivu, javni poziv i potrebni obrasci mogu se preuzeti sa sajta Ministarstva (mduls.gov.rs).
Beta

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa