14. mart 2019.14. mar 2019.

Vlada izdvojila 520 miliona dinara za poljoprivredu

Vlada Srbije usvojila je na danas Uredbu o zaštiti, uređenju i korišćenju poljoprivrednog zemljišta za 2019. godinu, za šta je izdvojila 520 miliona dinara.
U saopštenju objavljenom posle sednice Vlade, navodi se da će Ministarstvo poljoprivrede taj novac iskoristiti za poboljšanje kvaliteta obradivog zemljišta, nabavku nove opreme za navodnjavanje, iskopavanje bunara, ali i za studijsko-istraživačke radove, programe i projekte.
"Korisnici sredstava za pomenute aktivnosti mogu biti jedinice lokalne samouprave, fizička lica, privredna društva, preduzetnici, zemljoradničke zadruge, naučno- istraživačke organizacije, kao i ustanove osnovane od strane Republike Srbije, autonomne pokrajine ili jedinice lokalne samouprave", navodi se u saopštenju.
Vlada je danas usvojila i Program za osnaživanje žena u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija za period 2019-2020. godine, pa je za 2019. godinu odvojeno više od 25,5 miliona dinara, a za 2020. godinu 22 miliona dinara.
"Ovim programom biće obuhvaćene učenice, studentkinje, zaposlene žene koje su zainteresovane za prekvalifikaciju i pripadnice starije generacije koje će biti podstaknute za korišćenje IT tehnologije", piše u saopštenju.
Specijalni rezervat prirode "Rtanj" danas je odlukom Vlade stavljen pod zaštitu države kao poseban biodiverzitet Istočne Srbije.
Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa