15. mart 2019.15. mar 2019.
Pomoć preduzetnicima u Šapcu

Pomoć preduzetnicima u Šapcu

Preduzetnici u Šapcu mogu da računaju na podršku lokalne samouprave. Iz gradskog budžeta, ove godine, biće finansirani troškovi računovodstvenih usluga za radnje osnovane 2018. godine. Za tu namenu izdvojeno je više od tri i po miliona dinara.
Ana Mihailović i Cveta Tanasić, veterinarsku apoteku u Šapcu, otvorile su pre 2 godine. Na početku rada, podsticaji grada su im dobro došli.
„Za moju firmu je to značilo dosta, naročito što je bilo u početku, kada je sve teško i kada je sve neizvesno, kada svaka pomoć dobro dođe, vi ne znate da li će posao napredovati, da li će se uopšte razvijati, da li ćete postojati za dva - tri meseca, tako da smo zahvaljujući toj njihovoj pomoći, mi ipak jednu stavku u tom našem poslovanju, uspeli da obezbedimo, bili smo mirni godinu dana i sigurni”, kaže preduzetnica Ana Mihailović.
Brži razvoj i dugoročno poslovanje su samo neki od ciljeva programa koji Grad, u okviru mera podrške preduzetnicima, sprovodi poslednje tri godine.
Pravo učešća imaju vlasnici radnji, koji ranije nisu koristili sredstva za podsticaj zapošljavanju u okviru Lokalnog akcionog plana i koji imaju ugovor sklopljen sa agencijom za računovodstvene usluge.
„Počeli smo 2017. godine, tada smo meru bili namenili ženama preduzetnicama, kako bismo ih podržali u toj nekoj prvoj godini poslovanja, koja i jeste najosetljivija, prošle godine, želeli smo da obuhvatimo i mlade, više nemamo nikakvu granicu, da li su to žene, da li su to muškarci, da li su to mladi, dakle, za sve preduzetnike, grada Šapca, koji su počeli poslovanje prošle godine, ove godine mogu da iskoriste refundaciju računovodstvenih troškova, u iznosu od 6 hiljada dinara mesečno”, objašnjava Mirjana Mecić Marinković, načelnica Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Na području Grada Šapca, aktivno je 3.500 preduzetnika. Javni poziv, otvoren je do 21. marta a ugovor sa vlasnicima radnji koje se otvorene prošle godine, biće potpisan početkom aprila.

VERA MITROVIĆ KULAČIN (RTS)

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa