15. mart 2019.15. mar 2019.
Milena Pavlović Barili: Između mode i umetnosti

Milena Pavlović Barili: Između mode i umetnosti

Narodni muzej Šabac započinje ciklus predavanja "Širimo znanje" u ponedeljak, 18. marta 2019.godine, u 19 časova, gostovanjem mladog istoričara umetnosti Stefana Žarića koji će publici govoriti o visokoj modi u stvaralaštvu Milene Pavlović Barili.

Stefan Žarić


Predavanje pod nazivom "Između mode i umetnosti" približiće šabačkoj publici jednu od najinteresantnijih ličnosti umetničke Evrope između dva rata i jedinu Srpkinju koja je ilustrovala naslovnicu prestižnog magazina "Vog".

-Ciklus predavanja "Širimo znanje" odvijaće se dinamikom od dva predavanja mesečno. Predavači će biti, kako naši kustosi, koji će publiku upoznavati sa novim saznanjima do kojih dolaze u svojoj oblasti rada, tako i gostujući stručnjaci, čija znanja izazivaju nove pomake u tumačenju pojava kojima se bavi i naš Muzej.
Predavanja su zamišljena kao živa komunikacija između predavača i publike, tokom koje će publika biti u prilici da postavlja pitanja i iznosi komentare, te na taj način formira svoje stavove u vezi sa aktuelnom temom.
Ovim predavanjima Narodni muzej Šabac ispunjava jednu od osnovnih misija muzeja - edukaciju- navode u šabačkom Narodnom muzeju.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa