16. mart 2019.16. mar 2019.
Počela blokada RTS-a

Počela blokada RTS-a

Učesnici protesta "Jedna od pet miliona" okružili su večeras oko 19 časova, zgradu Radio televizije Srbije u Beogradu i na taj način započeli blokadu koja će trajati dva sata.

Ispred vrata RTS-a parkiran je kamion odakle je počelo emitovanje "Dnevnika slobodne Srbije" u toku kojeg su gradjani pozvani na veliki protest 13. aprila u Beogradu i ponovljen zahtev zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću da ukloni ograde postavljene za gondolu do utorka, 19. marta do 18 časova, ili će u suprotnom gradjani to sami uraditi.

Gost dnevnika bio je predsednik vojnog sindikata Novica Antić koji je kazao da će 13. aprila početi treći sprski ustanak.

"Danas je svaki Srbin protiv ove diktature, prošla su vremena kada je neko mogao da upotrebi vojsku potiv svog naroda, ratovali smo protiv mnogo veće sile i njih ćemo obrisiti za par dana", kazao je Antić.

Dodao je i da vojni generali treba da se pitaju kakve će odluke donositi tog dana, "da li će se prodati za privilegije, jer će im u tom slučaju biti sudjeno".

On je kazao i da se sutra obeležava 15. godina od martovskog pogroma na Kosovu, a da je aktuelna vlast iz Srbije oterala 40.000 mladih, da je u poslednje četiri godine oterano 5.000 profesionalnih vojnika iz vojske, kao i da je uništeno 35 institucija.

"Zato oni treba da odu", rekao je Antić.
Izvor: Beta

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa