19. mart 2019.19. mar 2019.
"Pretposlednja panda ili Statika" u Bitef teatru

"Pretposlednja panda ili Statika" u Bitef teatru

Predstava "Pretposlednja panda ili Statika" Šabačkog pozorišta biće izvedena 21. marta u 20 časova pred na sceni Bitef teatra. Biće ovo prvo izvođenje predstave pred beogradskom publikom.

Deset godina mature u Šapcu. Tako počinje kompleksna i dirljiva priča o traumama odrastanja i ljubavi. Žanrovski postavljena kao generacijska priča o odrastanju, "Pretposlednja panda" se kroz savremen teatarski jezik, skokovito i sveobuhvatno bavi odrazom ratova, nasilja, tranzicije, ali i novim uslovima obrazovanja i rada, (re)definicijama koncepata prijateljstva, ljubavi i uspeha u savremenom društvu.

"Pretposlednja panda ili Statika" je komad mladog, ali afirmisanog autora Dina Pešuta nagrađen priznanjem "Marin Držić" Ministarstva kulture Republike Hrvatske, 2013. godine. Trenutno, komad je u konkurenciji za Deutschen Jugendtheaterpreis - jednu od najprestižnijih evropskih nagrada u oblasti omladinskog pozorišta.

Adaptaciju i dramaturgiju radila je Marija Ratković, za režiju zadužen Maksim Milošević, a u predstavi igraju Kristina Pajkić, Strahinja Barović, Miloš Vojnović i Jovana Pantić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa