21. mart 2019.21. mar 2019.
NIN: Da su realizovane najavljivane megalomanske investicije Srbija bi bila zemlja blagostanja

NIN: Da su realizovane najavljivane megalomanske investicije Srbija bi bila zemlja blagostanja

(Beta) - Da su se realizovale sve megalomanske investicije koje su vlasti u Srbiji najavljivali prethodnih decenija Srbija bi danas bila zemlja sa manjkom radne snage, dvostruko većim stopama rasta i izvoza, zemlja sreće i blagostanja, piše NIN.

Nedeljnik je u novom broju podsetio na nerealizovane najavljivane investicije, kao što je fabrika čipova za avioindustriju arapske kompanije Mubadala i ulaganja arapskim investitora od milijardu evra.

Neizvesan je i dolazak nemačke kompanije Tenis sa kojom je 2015. godine potpisan Memorandum o razumevanju za uzgoj tri miliona tovnih svinja godišnje u Srbiji. Taj investitor još nije odlučio da li će u Srbiji da počinje biznis.

"I nemački Mercedes je dolazio u Srbiju uvek kada je političarima bio potreban dovoljno jak investicioni predizborni adut", naveo je NIN.

Po pisanju tog nedeljnika, prošlonedeljna radikalizacija građanskih protesta u Beogradu poslužiće predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću kao alibi za eventualni nedolazak nemačkog Folksvagena u Srbiju.

"Tako je bilo i kada je svojevremeno, 2012. godine, tadašnja vlast predvođena Borisom Tadićem i Demokratskom strankom uoči izbora mesecima najavljivala dolazak italijanskog Danijelija, koji je u Šapcu trebalo da investira pola milijarde ervra u pogon za proizvodnju opreme za industriju gvožđa i čelika, a nakon što je investitor odustao za krivca je proglašena pobeda Tomislava Nikolića na predsedničkim izborima te godine", podsetio je NIN.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa