21. mart 2019.21. mar 2019.
Pojedinačni napredak za timski progres
SANDRA KOLAKOVIĆ, TRENER ŽRK „MEDICINAR“

Pojedinačni napredak za timski progres

Mnogo segmenata određuje da li je sezona uspešna ili ne. Ipak, u okeanu „sitnica“ uvek ima jedan glavni cilj, dok su ostali sporedni, potencijalno opravdanja u slučaju neuspeha. Za šabački MEDICINAR proklamovani cilj bio je plasman u plej of. Taj rezultat je ostvaren, sezona je uspešna, ističe za naš list trener Sandra Kolaković.
-Nismo krili tu želju koja je na početku sezone izgledala i kao previsoki cilj. U prvenstvo smo ušli sa promenama na svim nivoima, konsolidacija je u tim slučajevima neophodna i vrlo zahtevna. Realno je bilo da izbegnemo borbu za opstanak, no sanjali smo doigravanje. Nismo želeli da nam promene budu opravdanje, verovali smo i kada nije išlo i na kraju ostvarili uspeh. Ponosna sam na devojke – naglašava Kolaković, nekadašnja rukometašica, a danas trener šampiona Srbije iz sezone 2016/17.
Postoji li nešto zbog čega ste, kao trener, posebno ponosni?
-Na svoje igračice. Napredovali smo zajedno, svaka pojedinačno je ostvarila progres i individualno i kao deo tima. Individualni kvalitet je podređen uspehu tima i uspeli smo. Bile su sjajne Jovana Perić, naš kapiten, na golu, Dunja Vragolić na crti, Vukčević i Sukur na krilima, Marina Rašić i Aleksandra Krstić na bekovskoj poziciji, sjajna Suzana Ćubela koja je donela dodatni kvalitet u drugoj sezoni. Posebno bih istakla Jovanu Milošević, dete Medicinara koju znamo kao krilnu igračicu, a ona je igrala na svim pozicijama, kako u odbrani, tako i u napadu. Impresionirala me je željom da pomogne, nije pitala, slušala je savete i sprovodila na parketu. Naravno, rukomet je brza igra danas, zahteva dugačku klupu i svaka od rukometašica „iz drugog plana“ dala je itekako veliki doprinos uspesima.

Opširnije u štampanom izdanju...

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa