22. mart 2019.22. mar 2019.
Apel NUNS-a: Novinarima omogućiti bezbedno izveštavanje sa protesta

Apel NUNS-a: Novinarima omogućiti bezbedno izveštavanje sa protesta

BEOGRAD, 22. marta 2019. (Beta) - Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) pozvalo je danas sve aktere protesta koji se održavaju širom Srbije da obrate posebnu pažnju na novinare i omoguće im da nesmetano rade svoj posao.
"Nakon događaja na protestima prošlog vikenda u Beogradu, ali i incidenata koji se dešavaju na protestima na lokalnom nivou, NUNS ocenjuje da su novinari dovedeni u situaciju kriznog izveštavanja, koje zahteva posebne mere. Apelujemo na sve strane - i na organizatore protesta i na državne organe, a posebno na policiju i Žandarmeriju, da zaštite novinare i omoguće im bezbedno izveštavanje sa događaja", navodi se u saopštenju.

NUNS je apelovao i na redakcije da jasno i nedvosmisleno obeleže svoje novinare koji pokrivaju proteste i na taj način ih vizuelno izdvoje od ostalih strana i dodatno zaštite.
"Upozoravamo da je bezbednost naših kolega koji izveštavaju sa protesta osnovni preduslov za objektivno i pravovremeno informisanje javnosti, a da su nedavni incidenti pokazali da su oni na licu mesta prepušteni sami sebi što može biti vrlo opasno po njihovu bezbednost", dodaje se u apelu NUNS-a.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa