22. mart 2019.22. mar 2019.
Mrak je najgušći pred svitanje - gotov je!

Mrak je najgušći pred svitanje - gotov je!

Večeras je u Šapcu održan deseti protest "Jedan od pet miliona". Šapčani su se okupili ispred stare Robne kuće odakle su, nakon izlaganja govornika, prošetali gradskim ulicama. Na skupu su govorili Uroš Rakić, predsednik đačkog parlamenta Medicinske škole u Šapcu i Nikola Jovanović, potpredsednik Narodne stranke.
Pored bine bila je postavljena šahovska tabla i baloni sa likovima predsednika i ministra unutrašnjih poslova uz slogan "rezervisano za nju i njega".

Rakić je, kao i nekoliko nedelja ranije, istakao da mladi masovno odlaze iz zemlje i da je ovo poslednja prilika da se to spreči.
-Vlast konstantno ignoriše naše zahteve i mi smo zaključili da više nemamo vremena za čekanje da se ti zahtevi ispune. Ono što nas je posebno uznemirilo su hapšenja naših vršnjaka, srednjoškolaca i studenata koji su samo želeli da iskažu svoj stav i mišljenje. U ovoj državi ne mogu da uspeju oni koji misle svojom glavom, već samo oni koje je vlast ubedila da postoji samo jedno ispravno mišljenje- njihovo. Takvu budućnost ne želimo, izjavio je Rakić.

Jovanović je podsetio na sve funkcionere SNS-a koji su prošli nekažnjeno za svoje zločine, dodavši da su protesti urodili plodom jer su predsednik opštine Grocka i predsednik opštine Brus bili primorani da podnesu ostavku, ali da je nemoguće jednog po jednog "skidati sa vlasti", već da je neophodno "skinuti glavnog", i tim povodom pozvao prisutne da se pridruže velikom narodnom protestu 13. aprila u Beogradu. On se osvrnuo na prošlonedeljni "upad" protestanata u RTS.
-Građani koji su prošli vikend ušli u RTS nisu ušli ništa da ruše. Zašto bismo rušili ono što je naše? Ruše ga oni koji su na vlasti. Ljudi su ušli da postave neka elementarna pitanja. Kako je moguće da aktuelni predsednik u 2018. godini provede na RTS-u 182 sata, a da njegovi glavni politički neistomišljenici ne budu ni jednom na Javnom servisu, upitao je Jovanović i dodao da je "mrak najgušći pred svitanje", a zatim "gotov je", na šta su okupljeni odgovorili aplauzom.

Građani su nosili transparente, zviždali u pištaljke i uzvikivali "Gotov je!", "Vučiću lopove!" i oponašali zavijanje vukova. Protestna šetnja je protekla u miru, a sledeći skup je zakazan sledećeg petka na istom mestu u 18 časova.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa