22. mart 2019.22. mar 2019.
CarGo: Pod plaštom zabrinutosti za Zakon, ministarka Mihajlović htela da zapleni CarGo

CarGo: Pod plaštom zabrinutosti za Zakon, ministarka Mihajlović htela da zapleni CarGo

BEOGRAD, 22. marta 2019. (Beta) - Udruženje građana CarGo pozvalo je danas ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović da "objasni zašto je pokušala da zapleni CarGo server".

Kako se navodi u saopštenju predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić kazao je da je "prava namera Zorane Mihajlović bila da istera CarGo iz Srbije i da je jedan od koraka na tom putu bio i pokušaj zaplene njihovog servera, zbog kojeg su server morali da isele iz zemlje, a zbog čega su njihovi članovi danas imali problema u korišćenju aplikacije".

Vučić je naveo da je CarGo reagujući na izjavu Zorane Mihajlović da CarGo svojom akcijom besplatnih vožnji roditeljima sa decom ne poštuje zakon i da ta akcija predstavlja otvoren poziv građanima na korišćenje nelegalnog prevoza", da to udruženje nije htelo da "opterećuje javnost protestima, te da su se odlučili na besplatne akcije za različite kategorije stanovništva kao što je povodom 8. marta bilo za žene, a danas za roditelje sa decom u ECO klasi sa sedištima za decu".

Vučić je kazao da "ministarki Mihajlović nisu toliko dragi zakoni koje sama ne piše, pa ih i ne poštuje, te je tako udruženju kao što je CarGo, probala da zabrani i reklamiranje, zapleni servere, ugasi aplikaciju, oduzme automobile i zatvori kompaniju".

"Drugim rečima, proglasivši nas za društveno opasne, gospođa ministarka bi da nas kazni i zato što konsultujemo majke i decu. To što ta naša akcija nema nikakve veze sa njenim zakonom, nije njena briga. Kao što je ne zanima ni kvalitet naše usluge, ni pogodnosti koje pružamo, ni niže cene", rekao je Vučić i dodao da "sve to šteti njenom burazerskom taksi kartelu".

Vučić je naveo da će udruženje CarGo nastaviti "konsultaciju o bezbednosti, i to ne samo sa mamama i decom, već i sa svim ostalim kategorijama društva".

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa