24. mart 2019.24. mar 2019.
Predstavnici DSS u Beogradu postavili spomenik Aleksandar Vučić - poslednja NATO raketa

Predstavnici DSS u Beogradu postavili spomenik Aleksandar Vučić - poslednja NATO raketa

BEOGRAD, 24. marta 2019. (Beta) - Predstavnici Demokratske stranke Srbije (DSS) obeležili su danas 20 godina od NATO bombardovanja Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) performansom u okviru kojeg su postavili spomenik pod nazivom "Aleksandar Vučić - poslednja NATO raketa" ispred zgrade Predsedništva Srbije, a lider stranke Miloš Jovanović je poručio da je to "spomenik bešćašća".

Jovanović je novinarima rekao da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić u Nišu danas obeležiti 20 godina NATO bombardovanja SRJ iako na to nema "moralno pravo jer će potpisom koji želi da stavi na pravno-obavezujući sporazum obesmisliti svaku žrtvu koja je pala u odbrani zemlje 1999. godine".

Navodeći da je da je 24. marta 1999. počeo najozbiljni rad na secesiji Kosova, Jovanović je kazao da bi, prema Vučićevim idejama, 20 godina kasnije trebalo da se završi tako što će "naliv perom potpisati nekakav pravno-obavezujući sporazum kojim bi Srbija trebalo da prizna secesiju Kosova", čime će otvoriti niz novih problema.

"To je neverovatna sramota. Ovo je spomenik beščašća, takve vizije i takve akcije koje namerava da sprovede Aleksandar Vučić. DSS se apsolutno protivi takvom epilogu i daćemo sve od sebe da se tako nešto ne dogodi. To bi bio poraz srpske nacionalne ideje, srpske istorije i pljuvanje po svakoj žrtvi", rekao je Jovanović.

Lider DSS-a kazao je i da ne samo što će Vučić obesmisliti srpsku istoriju, srpske žrtve i borbu 1999. godine, kao i mnoge borbe pre toga, već će i Srbiju uvesti u nestabilnost za narednih 20 godina.

"Predamo li Kosovo to nije kraj problema, već je to otvaranje niza problema - od Raške oblasti, preko Vojvodine, juga, centralne Srbije", kazao je Jovanović.

Zamolio je građane Srbije da ne misle da su "najlakša rešenja za kosovsko-metohijsko pitanje" i najbolja.

"Ako neko misli da nam je najlakše da se otarasimo Kosova, mora da shvati da greši. Ako neko misli da je to najlakše za bolji život, dvostruko greši jer nam to neće obezbediti bolji život i prosperitet", rekao je Jovanvić.

Predsednik omladine DSS Zdravko Veselinov rekao je da se ta stranka odlučila da napravi spomenik na 20 godišnjicu NATO bombardovanja SR Jugoslavije, povodom toga što sledi potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma sa Prištinom, koji je "poslednji čin veleizdaje".

"Spomenik je do pola kao raketa, a u drugoj polovini deo naliv pera. Aleksandar Vučić je poslednja NATO raketa jer je to poslednji čin predaje Kosova i Metohije. Bile su jasne posledice NATO bombardovanja - ubijene žrtve, kasnije žrtve osiromašenog uranijuma. Posledice Vučićevog potpisa biće rasparčavanje dalje Srbije", rekao je Veselinov.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa