25. mart 2019.25. mar 2019.
I u Srbiji se obeležava Evropska nedelja novca

I u Srbiji se obeležava Evropska nedelja novca

(Beta) - Udruženje banaka Srbije saopštilo je da će od danas do 29. marta sa bankama obeležiti peti put Evropsku nedelju novca u Srbiji sa ciljem da podigne svest javnosti o značaju finansijske edukacije u vremenu kada finansijska tehnologija ubrzano napreduje, a usluge se u potpunosti digitalizuju.
U saopštenju se navodi da program obeležavanja obuhvata radionice za različite grupe i učenike svih uzrasta, tribine za studente, kao i interaktivan program za najmlađe o štednji i raspolaganju novcem.

I ove godine centralni događaj biće Evropski kviz novca.

Iz Udruženje banaka su istakli da su, kao član Projektne grupe za finansijsku pismenost Evropske bankarske federacije, učestvovali u kreiranju tog evropskog projekta, zajedno sa još 30 drugih nacionalnih udruženja banaka.

Uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Udruženje banaka po drugi put realizuje taj projekat u Srbiji.

Kako je precizirano, na državnom takmičenju, 27. marta 2019. godine, učestvovaće skoro 600 učenika iz oko 80 škola širom Srbije.

Učenici osmog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole tada će imati priliku da se istaknu znanjem i pobede na takmičenju koje će se uživo odigrati putem onlajn Kahoot! platforme.

Dva prvoplasirana učenika ići će na finale Evropskog kviza novca, 7. maja u Briselu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa