26. mart 2019.26. mar 2019.
FOTO: Privatizacija

FOTO: Privatizacija

Prodaja - klapa tri

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika, kao stečajni upravnik preduzeća „Zorka – Obojena metalurgija“, oglasila je prodaju celokupne imovine ove jedine preostale fabrike iz sistema Holding kompanije „Zorka“ u Šapcu, čija je vrednost procenjena na 372 miliona dinara. Ko u zatvorenoj koverti napiše najveći iznos postaće, bar na papiru, vlasnik velikog broja nekretnina na prostoru od oko 15 hektara, a otvaranje ponuda zakazano je za 19. april u podne, u Centru za stečaj u Beogradu.

„Zorka – Obojena metalurgija“, svojevremeno perjanica šabačke hemijske industrije, nalazi se u stečaju od 2015. godine, a ovo je treći javni poziv stečajnog upravnika, pošto se na prva dva, raspisana prošle godine, nije javio niko.

Na prodaju su jednospratna upravna zgrada sa halom ćelija, površine od 3.336 kvadrata u osnovi, jednospratna zgrada pržionice od 866 kvadrata u osnovi, jednospratna zgrada elektrolize od 737 kvadrata u osnovi, tri prizemne i jedna jednospratna zgrada za skladištenje i sušenje koncentrata cinka od po 900 kvadrata u osnovi i još 47 različitih zgrada (hale, silosi, magacini, tankovi) od 561 do 21 kvadrat u osnovi. Ukupno 54 zidana objekta, koja su upisana u Katastar nepokretnosti.

U ponudi su, takođe, tri otvorena skladišta, zbirne površine preko 1.500 kvadrata, interne saobraćajnice, železnički kolosek, nadžemni vodovi za transport fluida i energenata, stubovi, cevovodi, kablovski razvodi...
Politika (M. Mijušković)

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa