1. april 2019.1. apr 2019.
Bacači prstiju premijera

Bacači prstiju premijera

Pravile trke su jasna. Putuje se autostopom. Nema novca. Nema mobilnih telefona. Nema oružja za samoobranu. Nema drugog prenoćišta sem šatora koji staje u ranac. Pobeđuje onaj tim koji prvi stigne na cilj! … Ako uopšte ima cilja. Ili tima. Ili pobede.

Drugog i trećeg aprila u Šabačkom pozorištu biće premijerno izvedena predstava “Bacači prstiju” po tekstu Ive Brdar, a u režiji Bojana Đorđeva.

- Dva meseca smo intenzivno radili na predstavi. Bilo mi je veliko zadovoljstvo kada me je Milena pozvala sa predlogom. Bacači su jedno precizno i duhovito napsian tekst, ali istovremeno govori o nekim bolnim stvarima i fokusra nam situaciju u kojoj sada živimo. U svetu koji je podeljen i gde su razlike i stuacije između bogatstva, siromaštva i toga ko ima pravo na slobodno vreme, a ko nema pravo na život, velike i izražene - rekao je Đorđev.

Komad Bacači prstiju nagrađen je prvom nagradom na prošlogodišnjem konkursu za najbolji savremeni dramski tekst Sterijinog pozorja i nemačkom nagradom Brücke Berline Theaterpreise za 2018.

Predstavljen je javnim čitanjima na festivalima u Berlinu, Njujorku i Šapcu, a postavljen na scenu u pozorištima u Njujorku i Štutgartu. Kao radio-drama, emitovan je na radiju FFP u Parizu. Ovo je njegova praizvedba na originalnom jeziku.

Scenografija: Siniša Ilić
Kostimografija: Maja Mirković
Originalna muzika: Luka Papić
Scenski pokret: Čarni Đerić
Asistent režije: Marko Ribić

Inspicijentkinja / suflerka: Zorica Stevanović

IGRAJU:


Ivana Terzić
Kristina Pajkić
Aneta Tomašević
Strahinja Barović
Vladimir Milojević
Slobodan Petranović
Čarni Đerić

Najnoviji broj

25. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa