8. april 2019.8. apr 2019.
dnevno sajt

dnevno sajt

Čini se, opasno po život!

Prema podacima, od 2011. do 2017. godine 259 ljudi poginulo je zbog selfi fotografija!

Zbog toga, istraživači Američke nacionalne medicinske biblioteke preporučuju da se na mestima koja mogu biti opasna po život uvedu "zone bez selfija".Pod takva mesta spadaju planinski vrhovi, visoke zgrade i jezera, jer je na takvim lokacijama zbog selfija stradalo najviše ljudi, a kao najčešći uzrok smrti navodi se utapanje, saobraćajne neseće i pad sa visine. Česti uzroci smrti tokom pravljenja selfija su i udar strujom, požar, vatreno oružje i napad životinje.
novilist.hr

Ni u Srbiji, slučaj u Nišu, gde je nedavno nastradala jedna 19-godišnja devojka, nije prvi. U oktobru prošle godine pronađeno je telo M. R. (27) koji je stradao prilikom pada sa jedne litice u ponor dubok 200 metara na Tari. Prema informacijama koje su tad preneli mediji, penjući se uz Taru krivudavim putem od jezera Perućac ka Mitrovcu, M.R. je sa još dvojicom prijatelja zastao na jednoj krivini da se fotografišu.

Tokom 2011. bile su tri vesti o ljudima poginulim tokom pravljenja selfija, da bi taj broj porastao na više od 90 tokom 2016. i 2017. godine. Ipak, istraživači tvrde da bi stvarni broj smrti zbog pravljenja selfija mogao da bude mnogo veći jer zvaničnici često ne saopšte uzrok smrti.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa